;

Naaitips: Ritsssluiting vervangen in 5 stappen

Stap 1:

Rits vervangen

Verwijder de kapotte ritssluiting zonder de zichtbare bovenstiksels los te maken. Op de onderlap van de gulp maakt u een opening tussen de voorkant en de flap van de gulp.

Stap 2:

Verwijder de stiksels van het overlappende stuk en knip de band van de ritssluiting ter hoogte van de broeksband en aan de onderkant los om de kapotte rits te verwijderen. Zorg er wel voor dat u de broekband daarbij niet lostrekt.

Stap 3:

Steek een zijkant van de band van de nieuwe rits in de gecreëerde opening – met de juiste kant van de rits naar boven -.Vouw en naai de band losjes in de juiste positie. Met een ritsvoet naait u de rits vervolgens dicht bij de rand vast, waarbij u bovenaan begint en zo ver mogelijk naar beneden doorgaat.

Stap 4:
Speld de vrije band nu op zijn plaats vast en dat evenwijdig langs het oorspronkelijke bovenstiksel. Vouw het overtollige stukje bovenband eronderdoor.

Stap 5:

Open daarna de ritssluiting en naai ten slotte met een achtersteek en ‘Coats Duet Extra Strong’- of ‘Coats Creative’- garen de overlappende kant zodanig met de hand vast, dat er geen naden aan de buitenkant van de stof zichtbaar zijn


rits vervangenrits vervangen

.