Linnen stof kopen

Linnen
Linnen
Linnen mix stoffen
Linnen mix stoffen

Linnen stof

De eigenschappen van linnen

Linnen heeft de volgende eigenschappen:

  • Koele greep
  • Aangename glans
  • Kenmerkende draad verdikkingen

En een heel belangrijk voordeel van linnen is dat het koel en comfortabel draagt in warme tijden. De ideale stof voor de warme voorjaars- en zomerdagen.

Linnen stof kopen per 0,5 meter

Wil je linnen stof kopen per meter? Dat kan! Maar je kan bij ons al vanaf 0,5 meter linnen stof kopen.

Linnen stoffen varianten

Böttger heeft de linnen stof in veel varianten verkrijgbaar, zoals:

Liever een andere stof? Bekijk dan onze katoenen stoffen.

Gewassen linnen

Linnen die is voorgewassen waardoor de stof soepeler val.

Tencel linnen

Nieuw dit seizoen is een linnen blend met tencel. In deze stof is het zachte van tencel gecombineerd met het koele van linnen.

Melange linnen

Linnen die in twee kleuren is geweven, waardoor een melange effect ontstaat

Stretch linnen

Een linnen blend van katoen, viscose en elastan, die door de natuurlijke vezel aangenaam draagt. Door de draadverdikkingen die kenmerkend zijn voor linnen doet deze stof sportief aan en beweegt het comfortabel mee dankzij de stretch.

Linnen tricot

Linnen of een linnen blend met viscose tricot die aangenaam koel draagt.

Bedrukt linnen- en linnenblends

Linnen en linnenblende worden ook veelvuldig bedrukt. Waarbij de linnen vaak wordt gemengd met een aandeel viscose. Linnen valt van nature enigszins bokkig (het blijft een beetje staan). Door de vermening met viscose krijgt de stof een soepelere valling waardoor het geschikter is voor jurken, blouses en tops. Een tweede voordeel van deze blends is dat de stof betaalbaarder wordt, terwijl het sportieve karakter door de draadverdikkingen blijft bestaan.

Linnen imitatie

Dit zijn stoffen die lijken op linnen, maar het niet zijn. Dit betreft meestal een blend van viscose en polyester met nagemaakte draadverdikkingen. Het grote voordeel van deze stof is dat het in tegenstelling tot linnen nauwelijks kreukt, maar wel een wat sportievere uitstraling heeft.

Exclusieve Burda stoffen kopen

Bij Böttger Stoffenwinkel hebben wij exclusieve stoffen uit het Burda Style magazine. Elke maand een nieuwe collectie stoffen. Bekijk en vergelijk op uw gemak ons assortiment Burda stoffen en bij twijfel kunt u altijd gratis 1 of meer stalen bestellen van de Burda stof van uw keuze. Ook hebben wij een ruime keuze Burda patronen online staan.

Continu nieuwe stoffen online

Vrijwel wekelijks komen er nieuwe stoffen online op de webshop. Zo hebben we altijd een wisselend assortiment. De nieuwste stoffen staan overzichtelijk bij elkaar op de Nieuwe stoffen pagina. En uiteraard maken we steeds ruimte voor de nieuwe stoffen en ruimen wij de laatste restjes stof op. Deze stoffen liggen in onze stoffen outlet.